LipjaniPress

Të hënën Kryesia, për seancën e Kuvendit parashihen dy interpelanca të kryeministrit

Lajme

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka ftuar për të hënën mbledhjen e Kryesisë me kryetarët e grupeve parlamentare, në të cilën do të vendoset për ditën dhe rendin e ditës së seancës së legjislativit, transmeton koha.net.

Sipas thirrjes për këtë mbledhje, në rend të ditës do të jenë 22 pika, ndër to edhe interpelanca e kryeministrit Isa Mustafa, por jo edhe çështje që lidhen me demarkacionin e formimin e Asociacionit të Komunave Serbe, dy nga pikët e nxehta të pazgjidhura qysh nga viti i kaluar.

Mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare do të mbahet më 6 shkurt, në orën 11, ndërsa në rend të ditës do të jenë këto pikë:

1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,
2. Përgatitjet për seancë plenare:
1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
2. Koha për pyetje parlamentare,
3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
4. Votimi i Propozim-rezolutës në lidhje me organizimin e arsimit parashkollor, parafillor dhe parauniversitar në Kosovë,
5. Votimi i Propozim-rezolutës në lidhje me arrestimet e aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje,
6. Formimi i Komisionit ad-hoc për përzgjedhjen e një (1) anëtari të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës.
7. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetit Rexhep Selimi, i mbështetur edhe nga 14 deputetë nënshkrues, në lidhje me situatën e krijuar në Mitrovicë,
8. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetit Visar Ymeri, i mbështetur edhe nga 8 deputetë nënshkrues, në lidhje me përgjegjësinë mbi Ligjin e sigurimeve shëndetësore në Republikën e Kosovës,
9. Votimi i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Lirinë Fetare në Kosovë, (për miratimin e këtij Projektligji kërkohen, të paktën 61 vota „Për“, prej tyre 11 vota „Për“ të komuniteteve që nuk janë shumicë) Amendamenti 2, i Kushtetutës së Republikës së Kosovës, në nenin 81, paragrafi1),
10. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-137 për ratifikimin e Marrëveshjes përkitazi me themelimin e Fondit të Ballkanit Perëndimor,
11. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-149 për ratifikimin e Marrëveshjes për themelimin e Zyrës rajonale për bashkëpunim rinor në mes Kosovës, Shqipërisë, Bosnjës dhe Hercegovinës, Malit të Zi, Maqedonisë dhe Serbisë,
12. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-129 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-149 për ekzekutimin e sanksioneve penale,
13. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-127 për plotësimin e Ligjit nr. 04/L-033 për Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme të Kosovës për çështjet në lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit,
14. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-150 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.03/L-209 për Bankën Qendrore të Republikës së Kosovës,
15. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-135 për ndërmjetësim,
16. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-133 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-036 për Statistikat zyrtare të Republikës së Kosovës,
17. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-143 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.04/L-072 për kontrollin dhe mbikëqyrjen e kufirit shtetëror, i ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin 04/L-214,
18. Shqyrtimi i Agjendës për Reforma Evropiane (ARE),
19. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të nenit 11 të Ligjit nr. 03/L-149 për Shërbimin Civilë të Republikës së Kosovës,
20. Zgjedhja e një (1) anëtari të Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga radha e komunitetit serb,
21. Zgjedhja e një (1) anëtari të Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga radha e komuniteteve tjera,
22. Zgjedhja e një (1) anëtari të Bordit për Ankesa të Mediave.

Facebook Comments

Related posts

Raportet mes Bashkimit Evropian dhe Donald Trumpit eskalojnë në pikë kritike

lipjanipress

Ministrja serbe e Drejtësisë: Nuk ka arsye që kërkesa për ekstradimin e Haradinajt të refuzohet

lipjanipress

Kanë filluar punimet në ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës “Luftëtarët e Lirisë në fshatin Babush i Muhaxherëve

lipjanipress

Kryetari i Komunës Imri Ahmeti uron 7 Marsin të gjithë mësimdhënësve

lipjanipress

Zhurma misterioze zgjon banorët në orët e hershme të mëngjesit (Video)

lipjanipress

Nxënësit shqelmojnë dhe përplasin karriget në Shtime(VIDEO)

lipjanipress

Apeli kthen në rigjykim rastin ‘Tolaj’

lipjanipress

Veprimtaria Shkencore e Prof.Dr.Vehbi Imeri,doctor i Shkecave të Ekonomisë dhe kandidat për deputet në Kuvendin e Republikës të Kosovës

lipjanipress

PDK e Lipjanit e pakënaqur me Projekt-Buxhetin e vitit 2018-2020

lipjanipress

Turqia thotë se viktimat siriane kanë shenja të ‘sarinit’

lipjanipress

Arrestohet ushtari gjerman, planifikonte sulm terrorist

lipjanipress

Prishtinë, arrestohen dy të mitur për posedim të narkotikëve

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli