LipjaniPress

Biografia e kandidatit për kryetar, z. Selatin Retkoceri

Lipjani

Shkollimi: Magjister i shkencave ekonomike

Tema: Matja e kostove të veçanta dhe teknikat vendimmarrëse në procesin e prodhimit
Lindur në Llugaxhi me: 05.05.1961, nga prindërit Beqir (minator) e Sherife (amëvise) Retkoceri, të cilët lindën dhe edukuan në kushte të rënda ekonomike 6 djem e 2 vajza. Babai në moshë të re (54 vjeq) ndërroi jetë në vendin e punës, nëna ndjesë pastë ka bartur barren e rëndë të shkollimit dhe edukimit të fëmijëve të vegjël që ia la babai. Familja sot është e ndarë në dy pjesë të barabarta gjysma jetojnë e veprojnë në Kosovë e gjysma tjetër në Angli. Unë Selatini si kandidat për kryetar komune me gruan dhe dy fëmitë e mi jetoj në Llugaxhi nga të hyrat vetanake mesatare që arrij ti siguroj nga profesioni i kontabilistit privat që e ushtroj që nga viti 1989. Nga 32 vite përvojë politike dhe pune, vetëm 8 vite kamë punuar në institucione dhe ndërmarrje publike. 1 vit jo të plotë isha në Komunën e Lipjanit menjëherë pas lufte, pagesa ishte lineare 200 DM (në muaj) për secilin të punësuar, 3 vite 2003/2006 drejtor departamenti në MTI, paga mujore 325.00€ dhe 4.5 vite ZKF në Ujësjellësin Prishtina paga mesatare mujore 1.200.00€ në muaj. Të gjitha punët dhe aktivitetet e shumëta para dhe pas lufte unë nuk kam marrë asnjë markë/euro kompenzim. Ndjehem krenar nëse populli im ka fituar nga kontributi im.

Shkollimi:

Shkolla fillore e përfunduar me sukses në Llugaxhi/Banullë, shkolla e mesme ekonomike në Lipjan në Qendrën e arsimit të mesëm, Fakulteti ekonomik në Univerzitetin e Prishtinës dhe studimet pasuniverzitare për kontabilitet e financa në Prishtinë. Kemi ndjekur edhe shumë trajnime dhe seminare të shumëta në vend e jashtë.

Trajnimet:

* Trajner i çertifikuar për menaxhimin e projekteve nga ËIFI-Vjenë 2006,

* Planifikim dhe kontrollë të administrimit të brendshëm – Romë 2005,

* Praktikat e mira për zhvillimin NVM dhe Mikrokreditë për NVM-Torino 2003

* Standardet ndërkombëtare të kontabilitetit dhe zbatimi i tyre-KBS 2000

* Zbatimi i regulloreve dhe obligimeve ndaj ATK-së-2012 SHUKOS,

Eksperienca:

*Profesor i lëndeve ekonomike, 1985-1993

* Kryetar dhe themelues i SP në QAM-Lipjan 1990/93,

* Pjesëmarrës aktiv i të gjitha ngjarjeve, demonstrative, protestave (1981/1997)

* Kryetar i komisionit për ndërtimin e shkollës në Llugaxhi 1990/94

* Kryetar i Këshillit Komunal për Financim në Lipjan, 1993-1998

* Anëtar i komisionit komunal për emergjencë në kohën e luftës 1998/1999

* Aktivist politik prej vitit 1989/2017 (LDK 1989/97, PDK 1999/2013, 2013 Iniciativa qytetare, 2013/16 pa angazhime partiake, menaxhim të N.P) VV prej vitit 06/2016 ku vazhdoj edhe sot si kryetar i Qendrës së VV-së

* Kryetar i komisionit për finacim dhe zbatim të projektit të kanalizimit dhe asfalrimit të rrugëve në Llugaxhi.

* Anëtar i Këshillit Komunal për Emergjancë prej vitit 1998-1999

* Nënkryetar i Komunës së Lipjanit dhe drejtor i DF viti 2000-2001

* Auditor i Brendshëm në MTI, viti 2002

* Drejtor i DAP dhe buxhetit në MTI vitet 2003-2006

* Kontabilist dhe këshilltar finaciar në kompani të ndryshme private prej 1989-2012

* Zyrtar i lartë financiar në KURP prej tetor/2011deri në largim 08.03.2016.

* UD i Kryeshefit Ekzekutiv në KUR “Prishtina” sh.a, (XII/2015/III/2016)

* Asambleist, këshilltar në Kuvendin komunal të Lipjanit, dy mandate (2004/2009

Punë profesionale:

*Trajener në lëminë e menaxhimit të projekteve në UBT dhe OEK

* Këshilltar financiar dhe për kontabilitet të bizneseve private,

* Përgatitja e Planeve të Biznesit për NTP,

* Raporte financiare për kompani private dhe publike.

* Projket menaxher i disa projketeve infrastrukturore dhe objekt shkollor

* Aktualisht menaxher financiar në KP “Standard Benz” Lipjan

* Kontabilist dhe analist finaciar në disa biznese finaciare.

Pozicioni politik:

Kryetar i Qendres së VV-së Qendra në Lipjan dhe Delegat i KP të Lëvizjes Vetëvendosje.
Kandidat për kryetar të komunës së Lipjanit për zgjedhjet lokale 22.10.2017./LipjaniPress.com//

Facebook Comments Box
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Kryetari Ahmeti ka inspektuar asfaltimin e rrugëve në Gadime

lipjanipress

LDK-Lipjan: Smallusha i thotë PO kryetarit Imri Ahmeti dhe LDK-së

lipjanipress

Vjedhjet dhe narkotika nuk kanë të ndalur as në Lipjan

lipjanipress

Shkumbin Demolli: Njoftim Për Protest Me daten 17tetor Sheshi Skenderbeu,protestojm me Moton Duam Pun,Ftojm LVV-LDk-Alternativen dhe tëgjith qytetart të Na Bashkohen.

lipjanipress

Fuqizimi i të rinjve nga komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptian në avokim për të siguruar ofrim më të mirë të shërbimeve shëndetësore në Kosovë.

lipjanipress

PDK-Lipjan: z. Hajrullahu viziton Tregun e Gjelbërt në Lipjan

lipjanipress

Kolegji i Gylenit “Mehmet Akif” dënohet me 12 mijë euro, instaloi kamera në toalete

lipjanipress

Vihet gurëthemeli për ndërtimin e Shkollës së Mesme Profesionale “Adem Gllavica” në Lipjan

lipjanipress

Ardit Isuf Tasholli, ingjinieri i parë i Makinerisë të Energjisë së Ripërtritshme në komunën e Lipjanit

lipjanipress

Instrumentistët e Vegjël Popullor nga Lipjani shpërblehen me dy çmime në Festivalin e 14-të mbarëkombëtar në Fushë -Arrëz

lipjanipress

Dy policë nga Lipjani shpëtojnë jetën një të moshuare – tentonte të vetëvritej

lipjanipress

Kryetari Ahmeti realizon premtimin për ndërimin e shkollës në fshatin Mirenë

lipjanipress
Skip to toolbar