LipjaniPress

Donacion të rëndësishëm nga Gjermania Policis së Kosovës

Lajme Lipjani Technology

Prishtinë 14 janar 2021,Sot me 14.01.2021, Policia e Kosovës ka pranuar një donacion të rëndësishëm me pajisje nga shteti Gjerman. Muajt e fundit Gjermania i ka dhuruar Policisë së Kosovës donacion në pajisje dhe vetura në vlerë mbi gjysmë milionio euro.Sot Dorëzim-Pranimi i donacionit në pajisje për Policinë u bë nga Ambasadori gjerman në Prishtinë z. Joern ​Rohde dhe Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës z. Samedin Mehmeti.

Me rastin e pranimit të këtij donacioni Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës z. Samedin Mehmeti shprehu falenderimin e tij për popullin dhe shtetin Gjerman në ndihmën e ofruar në vazhdimësi për Policinë e Kosovës. Pajisjet e dhuruara rrisin efikasitetin e punës operacionale të Policisë së Kosovës, veçanërisht të policisë kufitare dhe kjo gjithashtu ndikon në rritjen e sigurisë për qytetarët tanë.

Policia e Kosovës është gjithmonë mirënjohëse për ndihmën e ofruar nga partnerët tanë dhe pajisjet e ofruara sot nga shteti gjerman do të përdoren në mënyrën më të mirë.Ambasadori Joern Rohde me këtë rast tha: “Është një nder i veçantë të dorëzosh pajisje për Policinë e Kosovës duke nënvizuar edhe më tej mbështetjen tonë gjermane për një kohë të gjatë për ndërtimin e kapaciteteve të Policisë së Kosovës.

Donacioni i dhuruar përfshin 16 pajisje të shikimit natën, 8 dylbi të imazhit termik, 3 detektorë, si dhe laptopë dhe pajisje trajnimi me vlerë prej më shumë se 240.000 EUR.Në fund të vitit që lam pas (2020), Gjermania i dorëzoi Policisë së Kosovës 15 automjete të reja në vlerë prej më tepër se 240.000 EUR. dhe pajisje/njësi të Certifikimit të Dokumentave për Policinë Kufitare me vlerë më shumë se 60.000 EUR.Vite me radhë, Policia Federale Gjermane po mbështet Policinë e Kosovës si me pajisje të rëndësishme dhe kapacitete tjera trajnuese, përfshirë edhe rolin e Oficerit ndërlidhës, përderisa gjatë këtij aktiviteti u rikonfirmua se ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe më tej.

Facebook Comments Box
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Nexhat Çoçaj e Shaip Buduri lirohen nga akuzat për korrupsion

lipjanipress

Azilkërkuesit në Kosovë me apartamente banimi

lipjanipress

30 ditë paraburgim për dy hakerët kosovarë

lipjanipress

Kryetari Ahmeti në mbështetje të sektorit privat

lipjanipress

Malaria e re e shfaqur në Azi paraqet kërcënim për botën

lipjanipress

Kryetari Ahmeti viziton punimet e asfaltimit të rrugës Topliçan -Grackë

lipjanipress

Gjermania i tërheq vërejtje Greqisë

lipjanipress

Jep dorëheqje zëvendësministri Lirak Çelaj

lipjanipress

Të hënën Kryesia, për seancën e Kuvendit parashihen dy interpelanca të kryeministrit

lipjanipress

‘Mars’ tërheq disa lloje çokollatash nga tregu – mund të përmbajnë virus vdekjeprurës

lipjanipress

Thaçi thotë se gazetaria në Kosovë ka qëndruar e palëkundur ndaj presioneve

lipjanipress

Bastisen zyrat qendrore të Frontit Nacional të lideres së ekstremit të djathtë Le Pen

lipjanipress
Skip to toolbar