LipjaniPress

Mirsad Tahiri:Kultura dhe vlera e komunitetit Ashkanli

Op/Ed


Etniteti Ashkalinjë ka tradita të begata, Ashkalinjët të cilët kanë traditën doket dhe zakonet e tyre.
Tradita e dasmës, apo tradita tjera kulturore që manifestohen në raste festive dhe të mortit e kanë veçantin e popullit ashkalinjë i cili jeton në Kosovë.

IDENTIFIKIMI I POTENCIALIT
Një numër i të rinjve ashkalinjë janë të inkuadruar në pjesen në kulturore në krijimin dhe ndërtimin e politikave kulturore që kanë për qëllim dhe afirmimin e traditave specifike të secilit popull veç e veç./Lipjanipress.com//
Një potencial i njerëzve të cilët e njohin dhe e kultivojnë edhe sot e kësaj dite traditën për ti paraqitur këto vlera me rëndësi kulturore dhe shoqërore në mesin ku krijohen dhe më gjerë janë këto, disa nga karakteristikat e identifikimit të parëve tanë.
Riti, veshja tradicionale, vallja, muzika, këngët e dasmës dhe të kanagjeqit, e tjera veçanti kulturore të identitetit kombëtar Ashakalinjë.
Kultivimi i traditave tek të rinjtë ka rëndësi themelore nga se të rinjtë ashkalinjë do të rigjejnë vlerat e traditës në veçanti dhe vlerat e vet popullit të cilit i takojnë cili ka një traditë të pasur.
Afrimimi i vlerave të tradites
Sigurisht të të rinjëve për vlerat e traditës ato me këtë veçsa do të afirmohen edhe më tepër.
Kultura duhet të konsiderohet si një grup i tipareve dalluese shpirtërore dhe materiale që karakterizojnë një shoqëri dhe një grup social. Ajo përfshin letërsinë dhe artet, si dhe mënyrat e jetës, sistemet e vlerave, traditat dhe besimet.
Në kuadër të konsolidimit të vlerave të shoqërisë kosovare në përgjithësi do të jepte një kontribut të pamohueshëm në ri -afirmimin e vlerave të traditës të popujve që jetojnë në Kosovë./Lipjanipress.com//

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Ku mbet gjaku, A mjafton kjo?.

lipjanipress

Berina Berisha që po mahnit Amerikanet me veshjet e brendeve dhe markave të shtrenjëta. (Foto)

lipjanipress

Kosova buzë gremines

lipjanipress

Behxhet Pacolli nëse ia donë të mirën Kosovës e shqyrton pozicionin tuaj në këtë qeveri.

lipjanipress

QEVERIA KOSOVËS TA ZGJIDH ÇËSHTJEN E DEMARKACIONIT OSE TË KËRKOJ FALJE QYTETARËVE DHE TË JEP DORËHEQJE.

lipjanipress

Kryeministër z.Ramush Haradinaj zëvendëskryeminister z.Fatmir Limaj shikoje këtë Çlirimtarin është nga Llapushniku Malush Gashin bashkëluftetarë i joni

lipjanipress

Fluturimi i Valon Sylës në kazan !… SHKRUAN : Bekim Brestovci

lipjanipress

Po duam punë, mjaftë me mashtrime

lipjanipress

Ese përkujtimore për miqësinë

lipjanipress

Për një qeverisje që nuk e kemi parë në Lipjan Shkruan: Albulena Kelmendi

lipjanipress

Partnerizimi i Lipjanit me Kaiserslauternin e Gjermanis n’rrugë të mbarë.

lipjanipress

Mungesa e mendimit kritik, edukimit dhe arsimitcilësor prodhon e shpërndanë injoroncë

Rexhep Isufi
Skip to toolbar