LipjaniPress

Organizata Gjermane ASB ,në bashkëpunim me Komunën e Lipjanit, ka shpërnda pajisje bujqësore për 15 familje

Lajme Lipjani

Lipjan 14 dhjetor 2017
Organizata Ndërkombëtare Humanitare Gjermane ASB në bashkëpunim me Komunën e Lipjanit, tw enjten në ekonominë e shkollës së Mesme Bujqësore në Lipjan, ka shpërnda pajisje bujqësore për 15 familje në nevojë për krijimin e kushteve më mira për fillimin e biznesit të vogël familjar.//

Kryetari i Komunës Imri Ahmeti, ka falenderuar Ministrinë e Punëve të Jashtme Gjermane për financimin e këtij projekti i cili implementohet nga Organizata ASB me të cilën ka nëshkruar edhe marrëveshje bashkëpunimi si dhe Zyrën për bashkëpunim dhe Zhvillim në ambasaden Gjermane në Prishtinë.

“ Ky projekt është edhe një projekt shtesë në kuadër të shumë projekteve që po zhvillohen në Lipjan me qëllimin të mire për të ndikuar në ngritjen e mirëqenies dhe krijimin e mundësive për vetë qëndrueshmëri të familjeve tona. Bizneset kanë nevojë dhe kanë mundësi për të filluar edhe gjenerimin e të ardhurave për familje”, tha kryetari Ahmeti.

Ai ka uruar që bashkëpunimet e tilla të zgjerohen në ardhmen.
Nga ana tjetër Anja Becky- kryesuese e Bashkëpunimit për Zhvillim në Ambasaden Gjermane në Prishtinë, ka falenderuar kryetarin Ahmeti për bashkëpunimin e mirë që ka pasur me implementuesit e këtij projekti. Ajo tha se është e kënaqur me ndihmën që po u bëhet familjeve në nevojë dhe sadopak të përmirësohet jeta e tyre.
Është viti i dytë që Komuna e Lipjanit ka përfituar nga ky projekt.

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Kuvendi Komunal miraton buxhetin për vitin 2019-2021

lipjanipress

LDK lëvdon Mustafën: Rrëzimi i murit pasqyron lidership të guximshëm

lipjanipress

Isa Mustafa dhe Ismet Beqiri me qëndrime të ndryshme për strukturat paralele

lipjanipress

Opozita kritikon komunën e Lipjanit për tejkalim të numrit të të punësuarve

lipjanipress

Shisnin trupin për para, Gjermania arreston 35 homoseksualë nga Ballkani

lipjanipress

Këshilli komunal i viktimave të dhunës në baza gjinore mban takim pune

lipjanipress

Le Figaro: Kosova, zona ku depërtojnë ekstremistët islamikë

lipjanipress

Dr. Fitim Selimi edhe solemnisht ka pranuar nominimin Kandidat per Kryetar te Lipjanit.

lipjanipress

LDK e AKR arrijnë marrëveshje, Imri Ahmeti kandidat përbashkët për Kryetar

lipjanipress

Hajriz Rashiti zgjedhet punëtor më i dalluar i vitit 2018 (FOTO)

lipjanipress

Bordi dhe menaxhmenti i KEK-ut morën pagën e 13-të jashtë ligjshëm

lipjanipress

Zvicra ka një ofertë për kosovarët që duan pasaportë zvicerane (Foto)

lipjanipress
Skip to toolbar