LipjaniPress

PUNËTORI PËR TË MBËSHTETUR KOMUNITETET E TË MËSUARIT SË BASHKU

Lajme
Shtime, më 12.4.2017: Drejtoria Komunale e Arsimit (DKA) së bashku me GIZ-in gjerman kanë organizuar punëtori për të mbështetur Komunitet e të mësuarit së bashku, me ç`rast do të përpilohet plani i tyre i veprimit.

Në punëtori marrin pjesë drejtorët e shkollave, nga dy mësimdhënës të shkollave sipas niveleve  dhe nga një përfaqësues i Këshillit Drejtues të Shkollës, nga radhët e prindërve. Trajnere e kësaj punëtorie është znj. Arlinda Gashi-Bajgora.

Komunitetet e të mësuarit së bashku kanë për qëllim rritjen e nivelit të komunikimi dhe bashkëpunimit në mes të shkollave fillore dhe të mesme të ulëta të Komunës së Shtimes, duke shkëmbyer përvojat e tyre në fushat me interes për shkollat.

Ky projekt i GIZ-it gjerman,  është hartuar dhe projektuar pas analizave të shumta që janë bërë në kuadër të trajnimeve që kanë zhvilluar drejtorët e shkollave në tërë Kosovën, në kuadër të programeve të GIZ-it, dhe si rekomandim ka dalë se komunikimi në mes të shkollave është në nivel të ulët. Komuna e Shtimes është komuna e parë në Kosovë që ka filluar zbatimin e këtij projekti.

Drejtori i Arsimit, Hajrullah Ademaj, gjatë vizitës që i bëri punëtorisë, së bashku me zyrtarët komunalë, theksoi se është shumë me rëndësi rritja e komunikimit në mes të shkollave sepse duke shkëmbyer përvojat e mira mund të ndikojmë në ngritjen e cilësisë në procesin edukativo-arsimor, shembull organizimi i mësimit shtues, plotësues dhe aktivitetet e lira apo edhe çështjet e tjera që kanë të bëjnë me kurrikulat.

Komunitetet e të mësuarit së bashku kanë për qëllim rritjen e nivelit të komunikimi dhe të bashkëpunimit në mes të shkollave fillore dhe të mesme të ulëta të Komunës së Shtimes, duke shkëmbyer përvojat e tyre në fushat me interes për shkollat.

Pasi që Komuna e Shtimes ka gjithsej tetë shkolla fillore dhe të mesme të ulëta, ato janë ndarë në dy komunitete.

Komunitetetet e shkollave e përbëjnë:

SHFMU ,,Idriz Ajeti”- Pjetërshticë, SHFMU ,,Abdullah Shabani”- Carralevë, SHFMU ,,Skenderbeu”- Reçak dhe SHFMU ,,Hasan Prishtina”- Godanc.

SHFMU ,,Lasgush Poradeci”-Muzeqinë, SHFMU ,,Bajram Curri”-Petrovë, SHMU ,,Emin Duraku”-Shtime dhe SHF ,,Emin Duraku”-Shtime

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Limaj thotë se opozita do t’i fitojë 57% të votave në zgjedhjet e ardhshme (Video)

lipjanipress

Hoxhaj: Serbia po përgatit skenarë të tjerë të provokimeve në rajon

lipjanipress

Imri Ahmeti: Besimi juaj ishte dhe do të jetë obligim për punë e përkushtim ndaj jush

lipjanipress

Pagat e tre personave më të paguar në Kosovë sa të ardhurat e 170 familjeve

lipjanipress

Polici “dëshmitar” luan me nervat e PD-së! I veshur kuqezi këndon himnin… (VIDEO)

lipjanipress

GLLOGOVCI DËSHMOJ SE KRYETARI IMRI AHMETI ISHTE DHE DO JETË KRYETARI I LIPJANIT EDHE PËR KATËR VITE

lipjanipress

BUJA AKUZON PROKURORINË SE PO E PENGON TË KANDIDOJË PËR LIPJANIN

lipjanipress

Lajmërim: Edhe pak muaj, vetëm këto vetura mund t’i importoni në Kosovë

lipjanipress

Shefi i Aleancës Kosovare të Bizneseve dënohet me 18 muaj burgim

lipjanipress

Thaçi me këtë deklaratë e nervozoi keq mbrëmë Vuçiqin

lipjanipress

Aktivisti i Lëvizjes Vetëvendosje në Lipjan demanton rrenat e Kampionit Ahmeti kinse ka kaluar në strukturen e LDK-së

lipjanipress

Nis përdorimi i shqipes në Maqedoninë jugore (FOTO)

lipjanipress
Skip to toolbar