LipjaniPress

Shërbimi Korrektues me qendër gjysmë të hapur edhe në Lipjan

Lajme

Shërbimi Korrektues i Kosovës me qëllim të zbatimit të programeve për risocializimin e të dënuarve dhe përgatitjen e tyre të paralirimit, ka filluar zbatimin e Rregullores së Brendshme për Transferimin e të dënuarve në pavijonin gjysmë të hapur në Qendrën Korrektuese në Lipjan.

Me këtë rregullore, çdo person i dënuar, i cili është duke e vuajtur dënimin në institucionet korrektuese dhe është i vendosur në tretmanin e avancuar, mund të transferohet në pavijonin gjysmë të hapur, i cili është si njësi e veçantë në Qendrën Korrektuese në Lipjan.

Vendimin për transferimin e personit të dënuar e merr drejtori i përgjithshëm i Shërbimit Korrektues me propozim të drejtorit të institucionit korrektues ose në bazë të kërkesës së personit të dënuar apo të ndonjë anëtari të ngushtë të familjes.

Shërbimi Korrektues i Kosovës në bashkëpunim me të gjithë partnerët e drejtësisë penale dhe në përshtatshmëri të vazhdueshme me ligjet e aplikueshme në Kosovë, synon të korrektojë dhe risocializoj të dënuarit, duke respektuar të drejtat e tyre fondamentale pa marr parasysh racën, gjuhën, religjionin si dhe të sigurojë ambient të sigurt për stafin, të dënuarit dhe shoqërinë.

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Kryespiuni i Presidentit Thaçi në AKI është person i dyshimtë

lipjanipress

Parashikimi i motit për javën që po vjen

lipjanipress

Hoxha i SPRTK-së: Udhëheqja e RTK-së nuk jep përgjegjësi për asgjë

lipjanipress

Nuk ndryshon mënyra e votimit për mërgimtarët

lipjanipress

Te Kojshia Show i ftuar Gani Geci (VIDEO)

lipjanipress

Fillon sot gjysmëvjetori i dytë në shkollat e Maqedonisë

lipjanipress

Bie numri i përdoruesve të heroinës, rritet ai i narkotikëve të tjerë

lipjanipress

LAVDI PËR JETËN DHE VEPRËN E ISMET ASLLANIT (KOMANDAT PRAPASHTICA).

lipjanipress

Konjufca ia përsërit Fajonit qëndrimin e VV’së për Demarkacion

lipjanipress

Struga me Ziadin Selën

lipjanipress

Ardit Isuf Tasholli, ingjinieri i parë i Makinerisë të Energjisë së Ripërtritshme në komunën e Lipjanit

lipjanipress

ISIS i lë fëmijët të vuajnë urie, u thotë se në parajsë mund të hanë çka t’ua do zemra

lipjanipress
Skip to toolbar