LipjaniPress

Shoqëria Civile në Lipjan, e kënaqur me zbatueshmërinë e Strategjisë për Informim dhe Marrëdhënie me Publikun nga ana e Komunës

Lipjani

Zbatimi i Strategjisë Komunale për Informim dhe Marrëdhënie me Publikun 2016 – 2018, ishte temë diskutimi sot në një tryezë të rrumbullakët që u organizua në restorant “Centrum” nga OSBE.

Kimete Jashanica nga OSBE tha se strategjia për informim e hartuar dhe aprovuar në vitin e kaluar, është pjesë e projektit të OSBE-së që ka për synim përmirësimin e komunikimit mes institucioneve komunale dhe qytetarëve.

Ajo tha se OSBE çmon vullnetin e Kryatrait të Komunës së Lipjanit Imri Ahmeti, që Strategjia për Informim dhe Marrëdhënie me Publikun (SIMP) është duke u zbatuar mjaft mirë nga ana Komunës, sidomos në ngritjen e pjesëmarrjes së qytetarëve në vendimmarje dhe ngritjen e transparencës dhe llogaridhënies në përgjithësi.

Në anën tjetër, Drejtori për Administratë në Komunën e Lipjanit, Fauz Xhemajli, njëherit edhe kryetar i Komisionit për hartimin e SIMP tha se Komuna është angazhuar në vazhdimësi për t’i përmbushur objektivat e parapara me anë të kësaj strategjie.

“Ne kemi tejkaluar realizimin e objektivave që janë paraparë me anë të kësaj strategjie dhe një rezultat mjatë të mirë e kemi arritur duke bërë transmetimin e Seancave të Kuvendit të Komunës, drejtëpërdrejtë në kanalin e Komunës në Youtube” është shprehur Drejtori Xhemajli.

Ndërsa Kryesuesja e Kuvendit të Komunës, Vlora Liman Hajnuni njëherit anëtare e komisionit për hartimin e strategjisë, ka theksuar nevojën e diskutimit rreth zbatueshmërisë së këtij dokumenti.

Ajo në të njejtën kohë ka kërkuar nga të pranishmit të kontribojnë me propozimet e tyre rreth avancimit të mëtutjeshëm në zbatueshmërinë e kësaj strategjie si dhe tha se të gjitha vërejtjet dhe sygjerimet e dalura nga kjo tryez do të merren parasysh.
Zyrtarët Komunal në këtë tryeze kanë bërë të ditur se Komuna është duke u angazhuar që së shpejti Komuna e Lipjanit të ketë edhe platformën online ku qytetarët do të kenë mundësinë që direkt nga vendi i ngjarjes të dërgojnë ankesat e tyre në institucionin e Komunës.

Pjesë e këtij dikutimi ishin edhe përfaqësues nga shoqëria civile në Komunë e Lipjanit. Muhamet Qeriqi dhe Ylber Reçica nga OJQ POLIS kanë admiruar zbatueshmërinë e SIMP dhe kanë theksuar se Komuna është duke anvancuar vashdimisht në rritjen e transparencës dhe llogaridhënies.

Ata po ashtu kanë paraqitur edhe propozime të tjera konkrete që do të kontribonin në avancimin e mëtutjeshëm të rritjes së transparencës.

Edhe përfaqësues të tjerë nga shoqëria civile, mediat lokale dhe nga komunitetet kanë vlerësuar lartë zbatueshmërinë e strategjise si dhe kanë dhënë rekomandime shtesë drejt rritjes së mëtutjeshme të trasnaprencës./Lipjanipress.com//

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Njoftim: Ta ndihmojm Leartin e vogel i cili ka nevoj për ndihmen tonë urgjente.

lipjanipress

Lipjan: Zvarritja e rrethrrotullimit kthehet ne “pikë të zezë”

lipjanipress

Kandidati për kryetar z.Heset Sahiti shpalosi edhe në Grackë të vogël programin për qeverisjen 4 vjeqare në Lipjan.

lipjanipress

PDAK-Lipjan, Bajram Gashi bartës i listës.

lipjanipress

Fushata Zgjedhore për Zgjedhjet e 11 Qershorit 2017, po merr dimensione të reja zhvillimi nëpër komuna të Kosovës. Të enjëten koalicioni LDK-AKR-A, ka mbajtur konventën Zgjedhore me anëtarët dhe simpatizuesit e këtyre subjekteve politike.

lipjanipress

NJOFTIM PUBLIK PËR DËRGIMIN E PROPOZIMEVE PËR ANËTAR TË KOMITETIT KOMUNAL VEPRUES NGA PËRFAQËSUESIT E ORGANIZATAVE TË SHOQËRISË CIVILE

lipjanipress

HOMAZHE NË VARREZAT E DËSHMORËVE NË RIBAR TË MADH DHE ZLLAKUQAN

lipjanipress

Ta ndihmojmë invalidin e luftës Irfan Xhaferin

lipjanipress

Komuna e Lipjanit njofton organizatat joqeveritare

lipjanipress

“Ju tregoj datën kur do të nisë Lufta e Tretë Botërore”, flet burri që s’ka dështuar në asnjë parashikim

lipjanipress

S.Retkoceri: Para pak ditësh botova një shkrim/opinion në njërin nga portalet e shumëta të Lipjanit.

lipjanipress

OPERACIONET NË ZEMËR NË KOHË PANDEMIE

lipjanipress
Skip to toolbar