LipjaniPress

UDB-shët e Kosovës, me emër dhe mbiemër.

Uncategorized

Ata që përbënin strukturat udhëheqëse të këtij shërbimi famëkeq dhe që përgatitën mijëra procese gjyqësore, në bashkëpunim me strukturat politike në Kosovë,kundër atdhetarëve shqiptarë, disa prej ketyre janë ende në pozita.

1. Mehmet Shoshi – spiun ( minister i Udbes)- merrte vetë pjesë në torturimin e të burgosurve
2. Fevzi Ajvazi – spiun
3. Jusuf karakushi – spiun udbash më vonë minister i Udbes

4. HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror(UDB-së)në Prishtinë;
5. NAZMI JUNIKU-ish-sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme;
5. DURAK JASHARAJ-ish-gjykatës hetues;
6. HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik;
7. DURMISH KOÇINAJ-ish-kryetar trupit gjykues
8. SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatës;
9. FEHMI GASHI-ish-gjyqtar porot;
10. Ymer Osaj – gjyqtarë
11. HASAN BERISHA-ish-gjyqtar porot;
12. NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim;
13. ISAK HASANI-gazetar i „RILINDJES“;
14. ALI OLLONI ish-gazetar i”Zërit të rinisë”
15. FAHREDIN GUNGA-ish-kryeredaktor i Radio Televizionit të Prishtinës(RTP);

Udbash që torturonin të burgosurit
1.Bafti Jakupi,
2.Lutfi Ajvazi
3.Ejup Bajgora
4.Mehmet Haskaj
5.Ibush Kllokoqi
5.Drago Dragojeviq
6.Muharrem Dana
7.Sllobodan Mijoviq
8.Asllan Sllamniku
9.Shefqet Hashani
12.Zenun Shala
13.Naip Hoxha
14.Refik Tashi
15.Metush Sadiku
16.Zejnullah Shala
17.Hasan Mehmeti
18.Shefqet Obria
19.Faik Nura
21.Metë Kuqi

PAK A SHUMË TË GJITHË KËTA GJENDEN EDHE TE ” DOSJA ADEM DEMAÇIT”..

vazhdojmë me të tjerët

1. Metush latifi – gjyqtarë
2. Tadej Rodiqi – gjyqtarë
3. Hilmi Zhitia – gjyqtarë
4. Nexhat Ajro – prokuror
5. Mehmet maliqi – minister i udbes ( babai i Skëlzen maliqit)
6. Flori Bruqi – gauetar i tanjugut ( lexo Ninit)
7. Isak Nishevci – gjyqtarë..

Të tjerë që qiten në kurtha rininë studentore

1. Rrahman kastrati ( oficer Jugosllav dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit)
2.Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtimje

3. Hasan Murena, fshati Hade Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë ( Zëri I kosovës numri 6 viti 1983 faqe 15).

4. Sadik Blakaj nga Komuna e Istogut në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthë plakun Qazim Sabit dhe Tahir Demajn, të dy nga Gjilani… Më vonë ky Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili ma vonë e ka qitur në kuthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet Burgë..

5. hasan Cërvadiku – profesor udbash në Prishtinë ( profesor në shkollen kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)

6. Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc
7. Ismail Horri – nga Istogu
Sami Aliçkaj fshati Carrabreg
( të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden te ( Zëri I Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15)

8. Isuf pllana fshati Shtitaricë ish-arsimtar i historisë në Obiliq ( Zëri I Kosovës numer 7/1983 faqe 14

9. **** Shoshi dhe Hajdar Shoshi ( babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut
10. Istref Sadiku udbash – Ozdrim ( 7/83 zëri I Kosovës).

11. Zenun Çelaj, profesor i kimisë dhe rrahim Përçuku ( që të dy profesor të QAMO” Muharrem bekteshi. Vushtrri) ( zëri I Kosovës numer 7 viti 1983

12. Rexhë Zeqiraj nga Pasjaki afër Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës

13. Bajram Troshupa, – arsimtar i fiskulltures në prishtinë
14. Klodin Shiroka , arsimtare e matematikes ( mbesa e Kolë Shirokes)

15. Fatmir rexhepi, – aktivist i LSP punonjes të Prishtines ( tani është zgjedhur minister i punëve të brendshme në qeverin e re të A. Qekut)
16. Jonuz Salihu, arsimtar i kimis ( minister i drejtsisë sot) dhe aktivist i Lidhjes Komuniste ( sekretar në Qamo ” Milladin popoviq ( normalja e Prishtines)

17. Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt
18. Januz Loshi udbash Skënderaj

19. Bahtir Asllani i Makermalit ( zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)

20. Vuksan Vuksanaj, udbash që përcillte emigracionin në Nju Jork

21. ZYHRA KURTESHI( ZYHRA KASTRATI) fshati Lebushë Komuna e Deçanit.

22. Demë Muja pejë, udbash plagos për vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë as edhe një ditë nuk mbanë burgë.

23. Bajram fazliu ose Bajram Çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje pejë

24. Izet Imeri Komogllav ferizaj

25. Hasan Lekiqi , udbash gadime Komuna e Lipjanit
26. Asllan hetem Ibrahimi Gadime e Epërme me vajzen e gruas XHEVAHIREN..Kjo punonte në udbë…

27. Agim Tasholli – gadime e Ulët, nip i kryeudbashit faik Dedushi
28. Faik Dedushi . kryeudbash

29. Ejup Kamerolli nga Llapashtica
Ahmet Deliu , Podujevë

30. Ahmet Ahmeti gjykatës ( dënopi kadri osmanin).
31. Sokol Osman oruqi – Turiqevc Skënderaj
32. Maliq dhe Fatmir Sheholli ( babë e bir),- ky i dyti edhe sot punon per UNMIKUN..

33. Nijazi hasani fshati rakovicë ose qysh e kanë quajtur ndryshe Nijazi Kisha ( për të gjithë këta mund të lexohet në Zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në ZIK numer 5 viti 1985).

34. Fehmi Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori në Podujevë

35. Ramiz Shehu ” Hitleri” mësues
Ukë Muçaj , – gjykatës në pejë
36. Nezir Sherifi udbash në Ferizaj
37. Shaqir Uka dhe Vahide Uka ( burrë e grua njeri dhender i Halit Ternavcit e tjetra e motra)..

38.Xhafer Qorri(i vrare nga nje police magjup gjate luftes se fundit ne trafastacionin e Drenasit,perndryshe ky kishte dore ne masakrat e Qirezit,Likoshanit dhe Abrise).

39. Hamze Shtutica(njejte sikur xhafer qorri,por ky i vrare pas luftes nga TRIMI Burim Ramadani me shoke i cili u denua para ca javeve me 30 vjet burg-qudi apo)

40. Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit EMRA TJERË TË SPIUNËVE

Zymer Maqastena – spiun
Ibush Arifi – bashkpuntor i udbes me të bijtë nga bakshia
Murat zhevelli

Ibër Hasku – udbash ( vrau Haxhi Tishakun)
Januz Haklaj, – spiun
Hysen prushi – bashkëpunëtor
Shaban Abazi
Agim Muhagjiri – gazetar ( ky në vitin 1990 publikisht në gazeten Rilindja kishte kërkuar falje për bëmat e tija dhe natyrisht..hm.. ishte falur sepse megjithat e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e dreqit)

Ramë Ademaj – udbashë Pejë
Istref sadikaj – udbashë Pejë
Ramë Ademi – kryeudbashë pejë

Rrahman Zylfiu – udbashë Kumanovë

Rabit Zylfiu ( ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqesor edhe kishte pohuar këtë gjë se: ” ishte derguar për të përcjellë një emigrant shqiptar nga Jugosllavia) – për këtë më hollësisht shkruan ” Zëri I Kosovës” numër 6 viti 1983..

Behxhet Jashari – udbash hajdut
Behxhet Behxheti – Shkup
Januz Panjolli – Shkup ( Zëri I Kosovës numer 7 vitit 1983
Rexhep Musliu – Shkup
Hasan Abazi – historian Kërçovë
Selman Sadiku –
Nexhemedin Rustemi – Kërçovë

Hamit hamiti ( dëbohet nga Shqipëria si agjent i udbes dhe vazhdon punen në Maqedoni, pra kjo verteton që Jugosllavia tentonte të qonte spiun në Shqiperi të cilet gjoja si të përndjekur nga serbet…pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me ta kthaer ky kishte vazhduar punen e tij në SPB të Maqedonisë).
Zylal Abedini – udbash SPB Maqedonis

Abdyl Zhuta – udbash Ohër
Edin Marku – udbashDibër
Ajrush Toska – udbash Strugë
Sherif Trema – udbash Kërçovë
Kaim Murtishi ( zik numer 3 viti 1984).

Mehmet Hasku – udbash Pejë
Halit Deliu – spiun nga majaci
Xheladin beçiri – udbash

Kristë Gegaj – Istog ( personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn)
Xhelil Shala – Hade
Nijazi Limanowski ( Limani)
Xhabir Alija ( Ilijowski) ( zik numer 3 viti 1985 faqe 19)

Esat limani – arsimtar bilologji
Mustafa Abedinoski

Qamil Muhagjeri ( udbash në ambasaden e e Jugosllavis në Tiranë – ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të përcjellur emigracionin ( zëri I kosovës 7-8 gusht -shtator) 1986
Nezir Sferifi – udbash Ferizaj
Enver Gashi – diplomat Cyrih

Sali bajrami, Ibush maraj, Sinan Blakaj, Nimon Blaka të gjithë nga Vrella ( Zëri I kosovës 4 prill 1987)…

Murat shevelli..me pastaj pasojne.
Enver shevelli
Naser Shevelli(inspektor)

Ramadan sermagjaj (kryudbash) Ne Gjilan/Lipjanipress.com//

Facebook Comments Box
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

PRESIDENTI I KËRKON VESELIT TA ANULOJË ZGJEDHJEN E DREJTORIT TË DOGANAVE

lipjanipress

Gashi: ‘Arbëria do jetë e përgatitur dhe agresive’

Granit

Deputeti i VV’së: S’ka Qeveri të pakicës, shpejt takohen Kurti e Mustafa

Granit

Aksident i rendë në Rrugën e Kombit, në afërsi të Suharekës (Foto)

lipjanipress

Këto janë vendet që do të kenë ndërprerje të rrymës më 28 janar

lipjanipress

Sfarqa: Nuk ka prishje të njëanëshme të koalicionit

Press Lipjani

Lipjan

lipjanipress

Athina për herë të parë që nga çlirimi otoman lejon ndërtimin e një xhamie

lipjanipress

LDK-Lipjan: Lipjani qytet ekologjik

lipjanipress

Sonte në “Komiteti” – i ftuar Ramush Haradinaj

lipjanipress

Lokja nga Lipjani të cilës iu vranë 5 meshkuj të shtëpisë rrëfen se si e shau serbin në sy (Video)

Granit

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj ka vizituar Banullën dhe Gadimen Haradinaj: Do ta mbështesim fuqishëm dr. Fitim Selimin për kryetar të Lipjanit(Video+Foto)

lipjanipress
Skip to toolbar