LipjaniPress

Sindikatat e rajonit debatojnë për kohezion social dhe avancim të të drejtave të punëtorëve

Lajme

Përfaqësues të lëvizjeve sindikale nga 10 shtete sot në Shkup debatojnë për politikën e re evropiane për kohezion social, raporton MIA.
Konferenca mbahet me mbështetje të Bashkimit Evropian, ndërsa qëllimi është që të këmbehen mendime dhe përvoja rreth dialogut social dhe si funksion ai në shtetet evropiane dhe në ato të cilat janë kandidatë për inkuadrim drejt BE-së.

“Dialogu social është nga shtyllat në të cilat bazohet Bashkimi Evropian, ndërsa në një vend si Maqedonia, e cila është në negociata për inkuadrim drejt BE-së, dialogu social është një nga çështjet themelore në të cilat duhet të punohet. Atë që duhet ta bëjmë është që t’i ndihmojmë Maqedonia të bëjë hapa të mëdha për realizimin e këtyre kushteve”, deklaroi Pjerxhorxhio Shakua, zëvendëskryetar i Lëvizjes kristiane demokratike në Itali.

Kryetari i Sindikatës për arsim, shkencës dhe kulturë (SASHK) Jakim Nedelkov pret se nga konferenca do të dalin shumë përvoja të cilat Maqedonia do të mund t’i shfrytëzojë në përparimin e dialogut social.

Ai konsideron se të drejtat e punëtorëve mund të përmirësohen vetëm nëse sindikatat merren me aktivitetet të vërteta sindikale dhe luftojnë për përmirësimin e kushteve për punë.

“Pres që sindikatat të merren me aktivitete të vërteta sindikale dhe të angazhohen për të drejtat e punëtorëve. Kur do ta përmirësojmë funksionimin e sindikatave në shtet, jam i bindur se të drejtat e punëtorëve do të rriten”, deklaroi Nedelkov./MIA/

Facebook Comments

Related posts

Deputetja e LDK’së paralajmëron prishjen e koalicionit me PDK’në

lipjanipress

Çfarë kishte shkruar 10 ditë më parë Jashari për presidentin Thaçi?

lipjanipress

Dy të vrarët dhe i plagosuri në Bazel, shqiptarë

lipjanipress

Policia: Do të veprojmë në tërë Kosovën në mbrojtje të votës

lipjanipress

Ish-hoteli bëhet stacion i Policisë për 5.000 euro në muaj

lipjanipress

Mustafa: Rusia të mos i japë dhurata Serbisë për të na provokuar

lipjanipress

Gjatë Zgjedhjeve të 22 tetori pati edhe fletëvotime të prishura qëllimisht (FOTO)

lipjanipress

LOJA E PISTË ME DURIMIN QYTETAR

lipjanipress

Shahini s’mërzitet nga dënimi me burgim, thotë se do të vazhdojë ta udhëheqë AKB’në

lipjanipress

Zhurma misterioze zgjon banorët në orët e hershme të mëngjesit (Video)

lipjanipress

Mesazhe paqeje e tolerance për Kurban Bajram

lipjanipress

Rrëfimi i shtatzënës shqiptare që i shpëtoi sulmit në Stokholm

Press Lipjani
Albanian
Kalo te paneli