LipjaniPress

Të hënën Kryesia, për seancën e Kuvendit parashihen dy interpelanca të kryeministrit

Lajme

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka ftuar për të hënën mbledhjen e Kryesisë me kryetarët e grupeve parlamentare, në të cilën do të vendoset për ditën dhe rendin e ditës së seancës së legjislativit, transmeton koha.net.

Sipas thirrjes për këtë mbledhje, në rend të ditës do të jenë 22 pika, ndër to edhe interpelanca e kryeministrit Isa Mustafa, por jo edhe çështje që lidhen me demarkacionin e formimin e Asociacionit të Komunave Serbe, dy nga pikët e nxehta të pazgjidhura qysh nga viti i kaluar.

Mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare do të mbahet më 6 shkurt, në orën 11, ndërsa në rend të ditës do të jenë këto pikë:

1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,
2. Përgatitjet për seancë plenare:
1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
2. Koha për pyetje parlamentare,
3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
4. Votimi i Propozim-rezolutës në lidhje me organizimin e arsimit parashkollor, parafillor dhe parauniversitar në Kosovë,
5. Votimi i Propozim-rezolutës në lidhje me arrestimet e aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje,
6. Formimi i Komisionit ad-hoc për përzgjedhjen e një (1) anëtari të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës.
7. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetit Rexhep Selimi, i mbështetur edhe nga 14 deputetë nënshkrues, në lidhje me situatën e krijuar në Mitrovicë,
8. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetit Visar Ymeri, i mbështetur edhe nga 8 deputetë nënshkrues, në lidhje me përgjegjësinë mbi Ligjin e sigurimeve shëndetësore në Republikën e Kosovës,
9. Votimi i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Lirinë Fetare në Kosovë, (për miratimin e këtij Projektligji kërkohen, të paktën 61 vota „Për“, prej tyre 11 vota „Për“ të komuniteteve që nuk janë shumicë) Amendamenti 2, i Kushtetutës së Republikës së Kosovës, në nenin 81, paragrafi1),
10. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-137 për ratifikimin e Marrëveshjes përkitazi me themelimin e Fondit të Ballkanit Perëndimor,
11. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-149 për ratifikimin e Marrëveshjes për themelimin e Zyrës rajonale për bashkëpunim rinor në mes Kosovës, Shqipërisë, Bosnjës dhe Hercegovinës, Malit të Zi, Maqedonisë dhe Serbisë,
12. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-129 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-149 për ekzekutimin e sanksioneve penale,
13. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-127 për plotësimin e Ligjit nr. 04/L-033 për Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme të Kosovës për çështjet në lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit,
14. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-150 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.03/L-209 për Bankën Qendrore të Republikës së Kosovës,
15. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-135 për ndërmjetësim,
16. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-133 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-036 për Statistikat zyrtare të Republikës së Kosovës,
17. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-143 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.04/L-072 për kontrollin dhe mbikëqyrjen e kufirit shtetëror, i ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin 04/L-214,
18. Shqyrtimi i Agjendës për Reforma Evropiane (ARE),
19. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të nenit 11 të Ligjit nr. 03/L-149 për Shërbimin Civilë të Republikës së Kosovës,
20. Zgjedhja e një (1) anëtari të Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga radha e komunitetit serb,
21. Zgjedhja e një (1) anëtari të Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga radha e komuniteteve tjera,
22. Zgjedhja e një (1) anëtari të Bordit për Ankesa të Mediave.

Facebook Comments

Related posts

Kjo është renditja përfundimtare e partive në fletëvotimet e 11 qershorit (LISTA)

lipjanipress

Erdogan: Evropa “fashiste dhe mizore”, po i ngjan Luftë së Dytë Botërore

lipjanipress

Konfiskohen mbi tre mijë kg marihuanë në Gjilan

lipjanipress

Seanca për Haradinajn nesër në ora 09:00

lipjanipress

‘Bebe në bord’ – shoferët tani obligohen të vënë shenjat dalluese në automjete

lipjanipress

Nderohen dhe përkujtohen dëshmorët dhe martirët e Komunës së Lipjanit

lipjanipress

Haradinaj, Vulinit: Shqiptarët s’kanë bërë dhe s’bëjnë kurrë spastrim etnik

Press Lipjani

Policia në autobus të ‘Plisave’ gjeti 33 shishe me koktej molotovi

lipjanipress

Kush e do Vizën B, tash e tutje duhet ta bëjë këtë gjë

lipjanipress

Drejtuesi i veteranëve në Istog paralajmëron luftë nëse Haradinaj ekstradohet në Serbi

lipjanipress

Rritet niveli i ujit në lumenjtë e Maqedonisë

lipjanipress

Zaev i kërkoi Ivanovit që ta tërheqë vendimin

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli