LipjaniPress

KUJDES! Kjo është sëmundja më e re vdekjeprurëse më e keqe se HIV AIDS

Shneta

Human Papilloma Virus, që zakonisht njihet me termin HPV, është përgjegjëse për shpërthimin e një sëmundje të re vdekjeprurëse.
Është parashikuar se kjo epidemi e re pretendohet të jetë edhe më vdekjeprurëse se HIV AIDS.

Ja cilat janë pikat kyçe që shpjegojnë pse virusi HPV është vdekjeprurës:

Keqkuptimi ndaj prezervativëve: ekziston një keqkuptim i përbashkët që prezervativët ofrojnë mbrojtje absolute ndaj sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, përfshirë dhe HIV AIDS. Sipas studimeve të fundit, prezervativët nuk mund të sigurojnë mbrojtje 100% ndaj HPV-së.
Ky virus mund të përhapet edhe nëpër lëkurë, në zonat që janë të infektuara dhe që nuk mund të mbulohen nga prezervativi, tansmeton qiriu.net.

Ky virus është veçanërisht i rëndë për gratë, sepse HPV-ja është një vrasës i heshtur që mund të qëndrojë joaktiv për vite të tëra dhe më pas të përhapet.

Kujdes lythat: HPV është emri i një grupi virusesh që ndikojnë në lëkurë dhe në membrana duke prekur kështu qafën e mitrës, anusin, gojën dhe fytin. Ka më shumë se 100 lloje të HPV-së, shumica prej të cilave shkaktojnë lytha në zonat e infektuara.

Është virus pjellor: HPV mund të shfaqet si një infektim i zakonshëm, por është ngjitës.
HPV është virus seksualisht i transmetueshëm, por mund të ngjitet dhe me anë të kontaktit të lëkurës, kjo gjë e bën edhe më të rrezikshëm se HIV-i dhe në këto raste asnjë lloj mbrojtjeje nuk mund të jetë absolute ndaj tyre.

Virusi lidhet me kancerin: Kanceri i qafës së mitrës është një nga kanceret më të përhapura të HPV-së.
Pothuajse të gjitha rastet e kancerit të qafës së mitrës që kanë ardhur nga HPV-ja, kanë qenë vdekjeprurëse.
Rreth 70% e rasteve të kancerit të mitrës kanë ardhur nga viruset HPV. Kancere të tjera që lidhen me këtë virus janë: kanceri i gojës, kanceri i fytit, kanceri i anusit etj.

Sipas studimeve, femrat janë më të ekspozuara ndaj këtij virusi me norma rreth 5% më të larta se meshkujt.

Facebook Comments

Related posts

Ruan kockat, mbron sytë, forcon zemrën

lipjanipress

A JANË TË RREZIKUR NGA KANCERI DHE LEUKEMIA? ATA QË JETOJN DHE PUNOJN AFËR LINJAVE TË TENSIONIT TË LARTË

lipjanipress

Ja çfarë ndodh nëse shikoni shumë XXX

lipjanipress

Shtoni pak kripë në shampo dhe shihni rezultatin e pabesueshëm!

lipjanipress

Vetëm qumësht dhe hudhra, ja çfarë shëron kjo recetë e çuditshme

lipjanipress

Shokuese qfar gjendet brenda Produkteve

lipjanipress

Nishanet në fytyrë dhe çfarë duan të thonë ato. Një pozicion një cilësi!

lipjanipress

Hidhjuni ujë të nxehtë mollëve dhe me siguri do të zbuloni diç të tmerrshme (video)

lipjanipress

Zhdukini milingonat me këto 6 metoda tepër efikase

lipjanipress

Pasi t’i shihni 5 përbërësit rrënqethës që përdoren për parfumet luksozë, kurrë më nuk do t’i përdorni (Foto)

lipjanipress

Formula që kalkulon se sa i gjatë do të jetë fëmija juaj

lipjanipress

Dy kosovarë shpikin picën e zezë, mahnitet e gjithë Zvicra

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli