LipjaniPress

Cili minoritet në Kosovë është në gjendje më të vështirë?

Lajme

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, ka thënë se në terma juridik minoritetet janë të pozicionuara shumë mirë, mirëpo kjo gjë nuk ndodh në praktik.

“Është një vlerësim i përgjithshëm, është një diskriminim pozitiv me Kushtetutë, në aspektin juridik ligjor nuk ka ndonjë problem. Problemi qëndron tek aspekti praktik në terren”.

Sipas Jasharit i cili ishte i ftuar në Ballë për Ballë të Klan Kosovës, minoritetet më të diskriminuara në të gjitha fushat publike janë ato RAE.

“Sidomos komuniteti rom, ashkalinjë dhe egjiptian gjenden në një gjendje më të vështirë duke filluar prej të drejtave të punimit, shëndetësor e arsimor”.

Facebook Comments

Related posts

Deda tregon pse dështoi FER-i

lipjanipress

Transmetoi vrasjen drejtpërdrejt në Facebook, policia në kërkim të amerikanit (+18 VIDEO)

lipjanipress

Kanë filluar punimet në ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës “Luftëtarët e Lirisë në fshatin Babush i Muhaxherëve

lipjanipress

SHBA-ja përgatitet për një sulm bërthamor nga Kim Jong-un

lipjanipress

‘Bebe në bord’ – shoferët tani obligohen të vënë shenjat dalluese në automjete

lipjanipress

PDK dhe LDK flasin për emrat e mundshëm për garën e Prishtinës

lipjanipress

Sllovia, zemra dhe KRENARIA e LDK-s në Lipjan

lipjanipress

Fuqizimi i të rinjve nga komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptian në avokim për të siguruar ofrim më të mirë të shërbimeve shëndetësore në Kosovë.

lipjanipress

Kosova ka vite që ka zënë vend në diplomacinë e Rusisë, thotë Lauka

lipjanipress

Pamje ekskluzive: Momenti kur Jashari shkon për ta qëlluar në shtëpi Vllasin (Video)

lipjanipress

Drama e avionit britanik në Danimarkë (Foto)

lipjanipress

Kryetari Ahmeti vizitoi disa nga projektekt që janë drejt finalizimit

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli