LipjaniPress

Nexhat Çoçaj e Shaip Buduri lirohen nga akuzat për korrupsion

Lajme

Ish-drejtori Komunal i Arsimit në Prizren, Nexhat Çoçaj dhe drejtori i gjimnazit “Gjon Buzuku” në Prizren, Shaip Buduri, të hënën, janë liruar nga akuza për korrupsion.

Shpallja e aktgjykimit është bërë në Gjykatën Themelore në Prizren, nga trupi gjykues, i kryesuar prej gjyqtares Ajser Skenderi.

“Të akuzuarit lirohen nga akuza në bazë të nenit 364, pika 1.3, të Kodit të Procedurës Penale, sepse nuk është arritur të provohet akuza”, tha kryetarja e trupit gjykues.

Shaip Buduri dhe Nexhat Çoçaj akuzoheshin se kanë punësuar profesorin Besnik Krasniqi, në gjimnazin “Gjon Buzuku”, pa konkurs publik.

Sipas aktakuzës, Buduri duke qenë drejtor i shkollës në fjalë, kishte lejuar, profesorin Krasniqi, të japë mësim për pesë muaj, pa kontratë të punës.

Ndërsa Çoçaj akuzohej se ia ka lidhur Besnik Krasniqit kontratën e punës në mënyrë të kundërligjshme, pasi që nuk kishte shpallur konkurs publik për atë vend të punës.

Shaip Buduri, në maj 2016, pas përfundimit të gjykimit të parë, ishte dënuar nga kjo gjykatë me një vit burgim efektiv, ndërsa i akuzuari tjetër Nexhat Çoçaj ishte liruar nga akuza.

Por, Gjykata e Apelit, ka prishur një aktgjykim të tillë, me arsye se nuk është vërtetuar në tërësi gjendja faktike.

Sipas Apelit, gjykata nuk ka arritur të arsyetojë përgjegjësinë e drejtorit të shkollës, Buduri, në punësimin e profesorit, pasi që punësimin e bënë DKA-ja, shkruan betimipërdrejtësi.

Apeli, po ashtu ka gjetur se nuk qëndron arsyetimi se drejtori i DKA-së, Çoçaj, ka lidhur kontratën në bazë të Udhëzimit Administrativ 08/14, pasi që lidhja e kontratës është bërë me 2 shkurt 2014, ndërsa Udhëzimi Administrativ ka hyrë në fuqi më 25 shkurt 2014.

Facebook Comments

Related posts

Veprimtaria Shkencore e Prof.Dr.Vehbi Imeri,doctor i Shkecave të Ekonomisë dhe kandidat për deputet në Kuvendin e Republikës të Kosovës

lipjanipress

Lajm i mirë nga Italia, kërkohen 17 mijë punëtorë sezonalë. Ja rregullat për shqiptarët

lipjanipress

Zemaj ironizon me opozitën për Demarkacionin

lipjanipress

Propozohet ndalimi i importit të veturave më të vjetra se 10 vjet

lipjanipress

‘THE ROCK’ ËSHTË SHUMË I MADH PËR MAKINAT E “FAST AND FURIOUS”

lipjanipress

Vajza filloi të bërtiste, kur nëna e saj i pa dorën u shokua (Video)

lipjanipress

Ahmetaj BE-së: Liberalizimi i vizave, tani ose kurrë

lipjanipress

Përfundojnë “Ditët e Agimit” – rikujtohet vepra e Agim Ramadanit

lipjanipress

Blerondi nga Peja ka nevojë për ndihmën tonë për shërim jashtë vendit

lipjanipress

Njoftim: Presion Zonës Express për mostransmetim të dokumentarit për Elvis Pistën

lipjanipress

Duhani, shkaktar i 85 për qind të rasteve me kancer në mushkri

lipjanipress

Prej prillit Policia e Kosovës me uniformën e Kosovës, nis misionin në vendet e BE-së

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli