LipjaniPress

Avokati i Popullit: Kushtëzimi për pagesën e tatimit në pronë, i paligjshëm

Lajme Lipjani

Avokati i Popullit publikoi raportin përkitazi me kushtëzimin nga komunat për pagesën e tatimit në pronë me rastin e regjistrimit të automjeteve.

Avokati i Popullit ka publikuar sot Raportin me rekomandime lidhur me kushtëzimin nga komunat për pagesën e tatimit në pronë, me rastin e regjistrimit të automjeteve.

Raporti është bazuar në ankesat e pranuara nga Avokati i Popullit lidhur me këto kushtëzime, të cilat zbatohen nga të gjitha komunat në Kosovë, në pajtim me Udhëzimin Administrativ nr. 07/2011 të Ministrisë së Financave (MF), i datës 13 korrik 2011.

“Avokati i Popullit konsideron se kushtëzimi nga ana komunave, me të cilin qytetarët detyrohen të paguajnë tatimin në pronë, në mënyrë që atyre t’u lëshohet dëshmia për pagesën e taksës komunale, të nevojshme për regjistrimin e automjetit, nuk është një metodë e ligjshme për vjelje të tatimit në pronë”, thuhet në raport.

“Avokati i Popullit ka parasysh se vjelja e tatimit në pronë është jetike për funksionimin e komunave, por që metodat nëpërmjet të cilave kërkohet që të paguhen duhet të jenë të ligjshme dhe proporcionale, në pajtim me ligjin”, thuhet më tej aty.

Së këndejmi, Avokati i Popullit i ka rekomanduar Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) të ndryshojë qëndrimin e saj zyrtar, duke nxjerrë një qëndrim të ri me konstatimin se kushtëzimet për ofrimin e shërbimeve të qytetarëve nga ana e komunave me pagesën e tatimit në pronë, nuk kanë bazë ligjore dhe janë në kundërshtim me të drejtat e njeriut, dhe si të tilla, nuk mund të aplikohen.

Po ashtu, Avokati i Popullit i ka rekomanduar Ministrisë së Financave ndryshimin e dispozitave të Udhëzimit Administrativ nr. 07/2011, që kanë të bëjnë me kushtëzimet e qytetarëve për pagesën e tatimit në pronë.

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

KEDS ka njoftuar për vendet që do të kenë ndërprerje të rrymës gjatë ditës së nesërme

Press Lipjani

Ish-kryeministrit Bajram Rexhepi i keqësohet gjendja shëndetësore

lipjanipress

Këshilli komunal i viktimave të dhunës në baza gjinore mban takim pune

lipjanipress

Inaugurohet objekti muze “Ish selia Ipeshkvnore e Kosovës” në Ferizaj

Press Lipjani

Flet vajza e Ramiz Lladrovcit, thotë se vetura i është thyer për herë të dytë

lipjanipress

Zjarr në një punëtori në burgun e Idrizovës

lipjanipress

Turqia arreston mbi 50 persona

lipjanipress

Emisioni Komiteti Qendror – mysafir Lirak Çelaj (Video e plotë)

lipjanipress

Imri Ahmeti LDK-Lipjan (Blinaj) është koha që të qeverisim pa ortak.

lipjanipress

13-vjeçarja nga Vushtrria ka nevojë për ndihmë, i duhen 40 mijë euro për transplatimin e veshkës

lipjanipress

Policia jep detaje rreth plaçkitjes së bankës në Shtime

lipjanipress

Dëshmi të reja: Si i urdhëroi Millosheviq vartësit e tij për t’i fshehur krimet në Kosovë

lipjanipress
Skip to toolbar