LipjaniPress

‘Bebe në bord’ – shoferët tani obligohen të vënë shenjat dalluese në automjete

Lajme Lipjani

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku ka nënshkruar sot udhëzimin administrativ për shënimin e automjeteve me destinim të veçantë, ku përcaktohen kushtet, forma, ngjyra, madhësia, përmbajtja, mënyra e vendosjes së shenjës dalluese në automjetet e kategorisë A, A1, A2 dhe B, B1, si dhe tabela e cila vendoset në automjetet që bëjnë transportin e organizuar të fëmijëve dhe nxënësve.

Dispozitat e këtij udhëzimi administrativ zbatohen për shoferin, i cili e merr patentë shoferin për herë të parë në kategorinë A dhe B dhe që kanë kohën provuese prej dy vjetësh, si dhe shoferin që drejton automjetin, i cili bënë transportin e organizuar të fëmijëve dhe nxënësve.

Sipas komunikatës së Ministrisë së Infrastrukturës, shoferi fillestar dhe shoferi i ri duhet që ta vendosin shenjën dalluese – tiketën ngjitëse në automjet, siç është përcaktuar në shtojcën I të këtij Udhëzimi Administrativ.

“Tiketa ngjitëse duhet të ngjitet në këndin e sipërm të xhamit ballorë dhe në anën e përparme të xhamit në pjesën e brendshme të automjetit, në anën e bashkudhëtarit (ana e djathtë) në automjetin e kategorisë B1 dhe B, ndërsa te automjetet e kategorisë A, A1, A2 duhet të vendoset mbi ose nën targa të regjistrimit. Mjetet të cilat bëjnë transportin e organizuar të fëmijëve dhe nxënësve duhet të jenë të shënuara me shenjë të veçantë, siç është përcaktuar në shtojcën II të këtij Udhëzimi Administrativ”, thuhet në komunikatë.

Facebook Comments Box
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Kryetari I komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti të martën ka mbajtur takimin publik me qytetarët e kësaj komune

lipjanipress

Demantohet lajmi në një postim gjëja se gjithë kryesia e AKR-s paska kalu në LDK

lipjanipress

Në 36 vjetorin e rënies përkujtohen dëshmorët Naser Hajrizi dhe Asllan Pireva

lipjanipress

I.Gashi: GURAKUQI POET E PATRIOT I FLAKET

lipjanipress

Deputeti i NISMA-s kërkon kokën e Presidentit për gylenistët e kidnapuar

lipjanipress

DARDAN SEJDIU DHE FATON TOPALLI SOT VIZITUAN LIPJANIN

lipjanipress

Komuna e Lipjanit njofton organizatat joqeveritare

lipjanipress

Njoftim – Kuvend zgjedhor në degën e PDAK-së në Lipjan

lipjanipress

Të hënën funksionalizohet zyra për vërtetime të veteranëve (Video)

lipjanipress

Turqia thotë se viktimat siriane kanë shenja të ‘sarinit’

lipjanipress

Kosova nuk ka bërë mjaft për minoritetet, thotë O’Connell

lipjanipress

BUJA AKUZON PROKURORINË SE PO E PENGON TË KANDIDOJË PËR LIPJANIN

lipjanipress
Skip to toolbar