Lipjanipress

Gjermania i dëbon 26 emigrantë afganë

Lajme

Gjermania i ka dëbuar 26 emigrantë afganë, si pjesë e përpjekjeve të qeverisë për ta rritur numrin e azil kërkuesve refuzuar për t’u larguar nga vendi, pas një fluksi prej më shumë se 1 milion emigrantë që e vërshuan vendin në dy vitet e fundit.

Agjencia gjermane e lajmeve, DPA, raportoi se afganët mbërritën sot në Kabul, ku anëtarët e Ambasadës Gjermane atje dhe autoritetet afgane i aranzhuan akomodimet, para se të dëbuarit të dërgohen në shtëpitë e tyre provinciale, transmeton Express.

Shumica e tyre ishin të rinj, e disa nga ta kishin jetuar në Gjermani për disa vite.

Autoritetet gjermane dhe afgane vitin e kaluar e nënshkruan një memorandum mirëkuptimi për dëbim, duke hapur rrugë për dëbime të reja këtë vit.

Facebook Comments

Related posts

Kjo ishte bomba e Ismet Beqirit për Ushtrinë

lipjanipress

Fuqizimi i të rinjve nga komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptian në avokim për të siguruar ofrim më të mirë të shërbimeve shëndetësore në Kosovë.

lipjanipress

Thaçi realizon qëllimin jetësor, flet në telefon me Vucicin, tash flet për normalizim

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli