Lipjanipress

Mesazhi i Papa Françesku për Kosovën: Mos bëni luftë

Lajme

Ipeshkvia e Kosovës ka bërë prezantimin e Mesazhit të Papa Françeskut për 2017.
Don Shan Zefi, kancelari i Ipeshkvisë së Kosovës ka thënë se këtë vit bëhen gjysmë shekulli bëhen që papa jep mesazhin e paqes.

Sipas tij Papa Françesku në mesazhin e tij bazon se dhuna nuk mund të jetë kurrë një bekim.

Ai ka thënë se Armët mbajnë rrezik të madh të çnjerëzimit për ata që i përdorin.

Ja dhe mesazhi i plotë i Papa Françeskut për 2017, njofton Klan Kosova:

‘’Jo fitores së dhunshme, jo shtypjes së tereneve me civilë. Kjo situatë definohet nga papa si lufta e tretë botërore. Jo dhuna, nuk duhet të kuptohet si dorëzim, mos angazhim, pasivitet. Asnje religjion nuk mund te jete terrorist’’

‘’Ç’kuptim kanë pushtimet që sjellin vetëm vuajtje. Armët mbajnë rrezik të madh të çnjerëzimit për ata që i përdorin. Fërkimet hartohen me dialog, mëshirë, falje në kërkim të mëshirës së tjetrit. Të ndalen menjëherë dhunimet ndaj grave e fëmijëve’’.

Papa Françesku poashtu ka apeluar për çarmatim dhe ndalim të përdorimit të armëve bërthamore

Facebook Comments

Related posts

Policia britanike: Jemi duke e trajtuar sulmin si incident terrorist (Foto)

lipjanipress

Rritet numri i aksidenteve në punë

lipjanipress

Kelmendi me ndërtuesit diskuton për vonesat në leje ndërtimore dhe legalizim të ndërtimeve

lipjanipress
Albanian
Kalo te paneli