LipjaniPress

Për herë të dytë dështon aprovimi i pikave të rendit të ditës në mbledhjen e Kuvendit të komunës të Lipjanit

Lipjani

Koalicioni opozitar PDK-AAK-PSDK,zgjedhin kryesuesin e ri të kuvendit komunal

Lipjan 29 mars

Në mbledhjen e radhës të kuvendit të komunës të Lipjanit, për herë të dytë ka dështuar të aprovohet rendi i ditës nha ana e këshilltarëve të komunës. Kryesuesja Vlora Limani-Hajnuni, para se tavënë në rendin e ditës para këshilltarëve .

Ajo ka lejuar hapsirën kohore që në bazë të Rregullorës së Punës tëKK-së, këshilltarët kanë mundësi të shtrojnë pytjet apo sygjerimet e tyre , të japin vërejtje nga puna e kaluar apo edhe të kërkojnë ndonjë pikë të re për rend dite.

Pikërisht në këtë hapsirë,deputeti Florent Hoxha PDK, ka kërkuar që në rendin e ditës të shtohet edhe një pikë ku kërkohet votëbesimi i kryesuases së Kuvendit,znj.Limani. Duke mos u pajtuar me këtë propozim , kryesuesja Limani, ka sqaruar se rendin e ditës e cakton kryetari bashkë me kryesuesen duke u bazuar në ligj e jo në mënyrën se si kërkohet tani.

I menjëhershëm ka qenë intervenimi i kryetarit të komunës Imri Ahmeti, duke e hedhur si të pa bazë këtë propozim duke thënë se” e hedh posht propozimin e z.Hoxha, sepse ai nuk e din se a i ka numrat për ta shkarkue kryesuesen dhe se duhet verifikue ligjësisht. /Lipjanipress.com//
Vetëm kur ti bëni numrat e mjaftueshëm mund të thirret seancë për shkarkimin e e saj. Mirëpo,kërkoj nga ju që ti kthehemi punës, rendit të ditës, ku veq të tjerash kemi edhe aprovimin e buxhetit me të cilin kemi shumë punë për ti kryer, ndërsa ju vazhdoni me sigurimin e nënshkrimeve sepse mbledhjet i thrret vetëm kryesuesja”.

Ndërkaq, PDK-ja, AAK-ja, dhe PSDK-ja, qëndronin të pa luhatur në pozitat e tyre për ta pasur në rend ditë edhe pikën të cilën e kërkonin ata. Nga këto pozita të kundërta, kryetari Ahmeti, kryesuesja, anëtarët e kabineit të kryetarit dhe anëtarët e LDK-së dhe VV-së, lëshojnë mbledhjen, ndërsa opozita vazhdon më tej.

Të mbetur në Sallë, opozita e cakton njërin nga këshilltarët më të vjetër , Xhevat Ollurin, për ta kryesuar mbledhjen deri në zgjedhjen e kryesuesit të ri. z.Olluri, vlerësoi se kryesuesja do të duhej ta pranonte edhe këtë pikë të rendit të ditës e jot ë veproj në mënyrë të njëanshme sepse dihet se në kuvend vendos shumica e ne këtë rast janë 16 kësilltarë komunal.

Lulzim Rrustemi, PDK kërkoi që të punohej në zgjedhjen e komisioneve për emrim dhe verifikim dhe të shkohet në votim të msheft. Florent Hoxha ka propozuar që për kryesues të ri të KK-së të Lipjanit të zgjedhet Nazmi Krasniqi, ndërsa Ramiz Qeriqi ka propozuar Feriz Ferizin. Dhe me shumicë apsolute të votave të mshefta këshilltarët , për kryesues të ri zgjodhën Nazmi Krasniqin nga radhët e PDK-së. /Lipjanipress.com//

Facebook Comments Box
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Doarsa Kica–Xhelili: kandidate për deputete në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

lipjanipress

Hasan S Zeneli: Kur bota rrotullohet rreth komandant dreqit !!!

lipjanipress

NJOFTIM: Rezultatet e vlerësimit të përzgjedhjes së ndërtesave përfituese për pjesëmarrje në projektin

lipjanipress

Ashkalit e Lipjanit të mobilizuar për Zgjedhjet Lokale

lipjanipress

Luftoi për kosovën iku në francë dhe u kthye përseri për ta vrarë vëllanë në lipjan

lipjanipress

Katër aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje janë liruar nga masa e arrestit shtëpiak respektivisht paraburgimit.

lipjanipress

Kryesia e PDK-së dega në Lipjan nderon të rënët në Ribar të Vogël

lipjanipress

Numri total i të infektuarve me covid-19 në Kosovë

lipjanipress

Instrumentistët e Vegjël Popullor nga Lipjani shpërblehen me dy çmime në Festivalin e 14-të mbarëkombëtar në Fushë -Arrëz

lipjanipress

LDK-Lipjan prezanton Sllovin disa pamje më herët dhe tani.

lipjanipress

Publicitet me hapësirën reklamuese në Portalin LipjaniPress ju do të jeni më afër votuesve potencialë tuaj.

lipjanipress

Lipjan: PDK- mbajti mbledhjen e rregullt te radhës

lipjanipress
Skip to toolbar