LipjaniPress

Shtyhet Gjykimi ndaj ish-deputetit Hetem Arifi nga PAI, për Përvetësim të Parave

Lajme Lipjani

Arifi: Jam i pa fajshëm
Të enjten ka nisur gjykimi ndaj ish-deputetit të Partisë së Ashkalinjve për Integrim, Hetem Arifi, si dhe ndaj drejtorit të OJQ-së “Zëri i Ashkalinjve për Integrim”, Bajram Gashi, të cilët pretendohet t’i kenë përvetësuar 25.646 euro.

Në bazë të aktakuzës, Arifi dhe Gashi, kanë përdorur në kundërshtim me ligjin subvencionet e pranuara për ashkalinj dhe egjiptas nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Zyra e Kryeministrit në vlerë prej 25.646,00 eurove..Dy të akuzuarit, Arifi dhe Gashi, janë deklaruan të pafajshëm. para gjyqtarit Vesel Ismajli. Ndërkaq, avokatja e tij, Merita Stublla-Emini, paralajmëroi se do të parashtrojë kërkesën për hedhjen poshtë të aktakuzës. “Do të bëjmë kërkesë për hedhje të aktakuzës dhe kundërshtim të provave”, tha Emini.
Sipas aktakuzës, subvencionet e pranuara nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale për ashkalinj dhe egjiptas si dhe subvencioneve nga Zyra e Ministrit për Integrim për festimin e ditës së flamurit për komunitetin ashkali nuk i kanë përdorur për qëllime të cilat u janë dhënë, por i kanë përvetësuar për vete dhe persona të tjerë.
Më tej, në aktakuzë thuhet se me rastin e aplikimit për marrjen e këtyre subvencioneve, Gashi në cilësinë e drejtorit të OJQ-së “Zëri i Ashkalinjve për Integrim” ka paraqitur të dhëna fiktive për OJQ-në, në fjalë, të dhëna këto kusht për aprovimin e subvencionit.
Ndërkaq, i akuzuari Etem Arifi si person zyrtar- deputet nga Partia e Ashkalinjve për Integrim në Parlamentin e Republikës së Kosovës, në periudhën kohore dhjetor 2012-2013 në Prishtinë ka ushtruar ndikim te zyrtarët e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale për dhënien e subvencioneve, edhe pse ka ditur që kjo OJQ është organizatë fiktive, dhe falë ndikimit të tij, OJQ-ja në fjalë ka pranuar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe nga Zyra e Kryeministrit për Komunitete për festimin e ditës së flamurit për komunitetin ashkalinj të holla në vlerën prej 25.646,00 eurove.
Prokuroria pretendon se këto të holla të akuzuarit i kanë përvetësuar për vete.
Me këtë, dy të akuzuarit ngarkohen me veprën penale mashtrim në subvencione në bashkëkryerje.

Facebook Comments
Pelqeni Faqet nga LipjaniPress:

Related posts

Jetojnë në Kosovë – rom, ashkali dhe egjiptian – ëndërrojnë Europën (VIDEO)

lipjanipress

Gjilan: Policia arreston tre persona të dyshuar për fajde

lipjanipress

Haxhinjtë e rinj kthehen në Kosovë, dy nga ta vdesin në Mekë (VIDEO)

lipjanipress

Deklarata shokuese e ish ushtarit serb: Me eshtrat e shqiptarëve janë shtruar rrugët (VIDEO)

lipjanipress

Urimi i Kryetarit Ahmeti për Ditën e Mësuesit

lipjanipress

Problemet e dorëzimit në AstraZeneca: çfarë qëndron pas?

lipjanipress

Në Pakistan dënim me vdekje për një postim në Facebook

lipjanipress

‘Drejtimi i veturës së djegur kah Mitrovica e Jugut i qëllimshëm’

lipjanipress

Hoti: Tryezat po i bëjmë për të caktuar datë të zgjedhjeve

lipjanipress

Tash për tash s’ka indikacion për zgjedhje të parakohshme, Më i zëshmi për të shkuar në zgjedhje është deputeti i PDK-së Shukri Buja

lipjanipress

Protestoi e zhveshur, policia franceze arreston kandidaten për presidente (Video)

lipjanipress

Hoxha i SPRTK-së: Udhëheqja e RTK-së nuk jep përgjegjësi për asgjë

lipjanipress
Skip to toolbar